Groenvald Web
Alonissos
Denne lille grønne ø er blevet noget af et backpackere paradis. Når du først ankommer, kan du måske blive en smule skuffet, da havnen Patitiri  ikke er den typiske maleriske græske landsby. Den blev bygget efter jordskælvet i 1965, så bygningerne er nye. Der er dog mange pæne Taverns der, og en lille strand, der er ren, og et museum af interesse.
Chora er en absolut smuk lille landsby med små caféer som har udsigt over øen, lokale kunstnere har her en del butikker og mange lejer væresler ud.
Generelt Alonissos er en rolig ø, hvor du kan nyde total afslapning. Selvfølgelig er der mange restauranter, barer og organiseret udflugter, men det er ikke en kommercialiseret sted endnu
Hvad du virkelig nødt til at se, er den gamle landsby. Dens gader, butikker og caféer er absolut værd at se, og udsigten er storslående. Herfra kan du se mange af de omkring liggende øer.
Alonissos er også omgivet af det eneste nationale marine park i Grækenland, og hvis du er heldig vil du se delfiner, sæler og havskildpadder på en af de mange bådture som daglig sejler ud fra havnen
Dette er primært en ø til afslapning, men kan også tage på guidede ture. Den gamle sti fra den gamle by til Patitiri er meget imponerende, men husk at du skal have en vand flaske med dig, da der bliver enormt varmt her på øen.
De fleste strande på Alonissos er rullesten strande. På Leptos Gialos er der to Taverns. I Steni Valla er også en del hyggelige steder hvor man kan spise, og det den eneste strand at bussen går til. Nogle af de strande kan nås med bil, andre med båd. Agios Dimirios er en dejlig sandstrand. Hvis du kan bør du udforske øen på egen hånd og finde din egen lille paradis bay.