Groenvald Web
Business-News No. 1
Skiathos
Skiathos er en frodig ø med over 60 strande at vælge imellem! Her findes alt lige fra lange, velbesøgte strande til skjulte, små bugter med få besøgende. Der er en god chance for, at du finder dit eget favoritsted.
Skiathos hører til ø-gruppen Sporaderne og ligger i Det Ægæiske Hav, øst for det græske fastland. Den smukke natur med olivenlunde, frugt- og valnøddetræer samt dejlige strande har bidraget til udmærkelsen "The Aegean Paradise". Nogle scener fra musical-filmen Mamma Mia blev også indspillet på Skiathos. Husk at det meget varmt på denne ø, så om dagen skal der drikkes rigeligt med vand, men når solen er på vej i seng, kan der nydes øl eller vin.
Det kan varmt anbefales at tage på rundtur rundt om øen, med en båd, der er masse af ture at vælge i mellem. Læst om de mest berømte strande på Skiathos


Lej en bil eller scooter, da man nu engang får mest ud af at se Skiathos på egen hånd og ikke i en overophedet og skrumlende bus. Og lej gerne ved de små, da AVIS og de andre store bureauer nogle gange er over dobbelt så dyre.
Lufthaven ligger nærmers midt i byen, men er ikke generende.
Ellers er hovedattraktionen på Skiathos øens heftige natteliv, der ikke findes mage til på de andre Sporader. Skiathos har generelt gode faciliteter for turister.
Skiathos har omkring 5.100 indbyggere. Hvoraf de fleste bor i Skiathos by. Andre byer er Xánemos, Kalývia, Troúllos og Koukounariés. Med sine 42 km2 er Skiathos dobbelt så stor som Anholt. Skiathos er den vestligste ø i øgruppen Sporaderne, der tæller 24 større og mindre øer. Deraf er de fire øer, Alonissos, Skiathos, Skopelos og Skyros
Selv om Skiathos er en lille ø, har over 60 strande, og der er mindst én for enhver smag: Koukounaries er en af Grækenlands mest berømte strande - en lang sandstrand med smukke omgivelser, Taverns, snackbarer og vandsport, Banana strand, som er kendt som en nudist strand, men faktum er, at kun en del af det er, Agia Paraskevi - en perfekt strand for familien, Lalaria - en hvid Pebble Beach du kun kan nå med båd (Jason og Argonauts blev delvis filmet her). Den nordlige del er helt rå, og strandene her er ikke så velegnet til børn.
Vi du se en lille turisfilm fra Skiathos så klik her.