Groenvald Web
 
FLVPlayer requires JavaScript and the latest Flash player. Get Flash here.
Everglades National Park
Everglades National Park er USA’s største subtropiske ødemark - en imponerende kæmpe af frodige vækster og rigt dyreliv. Her findes sjældne og truede dyrearter såsom Florida-panteren, den vestindiske søko og den amerikanske krokodille - selv om det nok er alligatoren, de fleste forbinder med Everglades. Områdets enestående natur har medført en plads på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.
Everglades National Park er på størrelse med Fyn og er flad som en pandekage - parkens højeste punkt ligger kun nogle få meter over havets overflade. Sumpene i Everglades får deres vand fra Okeechobee-søen i det centrale Florida, og vandet løber langsomt gennem sumpene og videre ud i Den Mexicanske Golf.
Alligatorer er normalt meget sky dyr, men de kan i meget sjældne tilfælde finde på at gå til angreb, hvis de føler sig truet. Så lade være med at gå for tæt på sumbredderne, og lad være med at "drille" eventuelle alligatorer i vandet, for at få en reaktion fra dem. Alligatorerne kan lynhurtigt springe op ad vandet, så brug din sunde fornuft. Oplever du en alligator, der begynder at hvæse af dig, er det et klart signal om, at det er på tide at fortrække.