Groenvald Web
 
FLVPlayer requires JavaScript and the latest Flash player. Get Flash here.
På tur med Antoni Gaudi
Som barn var Gaudí plaget af gigt, hvilket gjorde det vanskeligt for ham at lege med andre børn. I stedet brugte han tid på at iagttage og analysere naturen og dens design.
Han var ikke specielt dygtig i skolen, bortset fra i geometri, hvor han udviste store evner. Dette skulle få stor betydning for hans senere virke. Han blev uddannet arkitekt i Barcelona i 1878 på trods af middelmådige karakterer, men en af hans lærere udtalte ved hans afgang: "Jeg har enten fundet en vanvittig eller et geni."
Som 19-årig søgte Antonio Gaudí Cornet ind på arkitektskolen. I første forsøg fik han afslag, men til den spanske kulturarvs glæde blev han efterfølgende optaget.
Han gik i gang med at tegne bygninger, og han tegnede blandt andet en række rigmandshuse, men mange af hans værker blev latterliggjort i begyndelsen. Han fik en rig industrimand, Eusebi Güell, som mæcen, hvilket satte ham i stand til at fortsætte sit arbejde, og efterhånden opnåede han større popularitet.
Ud over arkitekturen var Gaudí erklæret katolik og catalansk nationalist. Senere koncentrerede han sig om katolicismen i forbindelse med arbejdet med Sagrada Familia, som gjorde, at mange omtaler ham som "Guds arkitekt". Han arbejdede med dette værk i over 40 år, og i de sidste år blev han - måske som følge af en række dødsfald blandt familie og venner - meget indadvendt. Samtidig blev Barcelona trængt i økonomisk henseende, hvilket forsinkede opførelsen af katedralen.7 Juni 1926 blev Antoni Gaudí kørt over af en sporvogn. Da han ikke blev genkendt og i øvrigt så fattig ud, fik han ikke den nødvendige førstehjælp, men kom dog på et
fattighospital. Her døde han få dage senere, og han blev begravet midt i sit ufuldendte mesterstykke Sagrada Família.